Luxembourg

Basketball Academy

Hoe Lang Duurt Een Ek Voetbal Wedstrijd?

Hoe Lang Duurt Een Ek Voetbal Wedstrijd
Een voetbalwedstrijd in de senioren teams duurt 90 minuten. Dit is 2x 45 minuten en daar tussen zit een kwartier rust. Niet alle wedstrijden duren zo lang. Per leeftijdscategorie is er een andere speeltijd:

Hoe lang is extra tijd bij voetbal?

Een verlenging duurt 2 keer 15 minuten en later eventueel penalty’s. Vroeger was er sprake van een golden goal. Bij een golden goal is de verlening bij het eerste doelpunt meteen afgelopen. Als je in de verlenging scoorde was je dus meteen winnaar. Ook is er een zilveren goal gebruikt.

Hierbij speelde je het restant van de 15 minuten nog wel uit. Als de stand daarna nog steeds gelijk is worden er vijf penalty’s genomen door elk team. Is de stand dan nog gelijk? Dan worden er om en om penalty’s genomen.

Een verlenging komt meestal voor bij bekerwedstrijden wanneer de stand nog gelijk is. In deze wedstrijden moet uiteindelijk een winnaar komen.